Gå på opdagelse

Seværdigheder nær Kirsebærkroen

Møns Klint

Et fantastisk udflugtsmål, der med sine over 120 meter høje kridhvide klinter løfter sig over det turkisgrønne hav, langs den smukke kyststrækning. Husk at tælle trappetrinene på vej op fra stranden – dagens motion bliver dækket.

Dark Sky på Møn og Nyord

Tag til Møn eller Nyord, hvor du kan opleve det fantastiske fænomen Dark Sky. En nattehimmel helt uden lysstøj, hvor millioner af stjerner blinker til dig.

Camp Adventure

En skov-klatrepark beliggende syd for Haslev i Gisselfeld Klosters skove på Sydøstsjælland. Parken der åbnede i 2013, består af 10 trætop-klatrebaner af forskellig sværhedsgrad, hvor af den ene er en 450 m lang svævebane. I 2019 åbnede også den nye attraktion ”tårnet”. Skovtårnet ved Camp Adventure er en oplevelse i særklasse. Platformen øverst i tårnet befinder sig 135 meter over havets overflade og er dermed det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Fra toppen kan du se 25 km ud over det sydsjællandske landskab.

Camønoen – Danmarks venligste vandrerute

Vandreruten Camønoen blev etableret i 2016, og er i dag kendt af de fleste aktive vandrere. Camønoen er blevet yderst populær, for den varierende rute der løber gennem noget af Danmarks smukkeste natur og med mange gode seværdigheder undervejs. Som strækker sig over 175 km over Møn, Bogø og Nyord.

Stevns Klint – UNESCO Verdensarv

På Sydsjælland tårner Stevns Klint sig 41 meter op over havets overflade og er ubetinget områdets fantastiske fyrtårn. Stevns Klint blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2014. Dette skyldes først og fremmest de tynde lag af fiskeler, der tydeligt ses i klinten. Her dokumenteres det meteornedslag, der for mere end 65 mio. år siden, blandt andet medførte dinosaurernes uddøen.

GeoCenter Møns Klint

Et fantastisk oplevelsescenter der fortæller hvor det hele begyndte. Byder på underholdning og læring for både børn og voksne. Er placeret perfekt ved Møns Klint.

Danmarks Borgcenter

Et minde om middelalderens storhedstid på Sydsjælland, fortalt på en helt ny måde. Borgen, som er bygget af Kong Valdemar Sejr er nok mest kendt for Gåsetårnet, som stadig står stolt med udsigt over Farøbroerne.

Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe

Et fantastisk betagende og stadig aktivt kalkbrud, hvor det for 63 millioner af år siden var dækket af vand. Her levede kæmpehajer, krokodiller og mange andre eksotiske dyr. Du kan gå på opdagelse i kalkbruddet og finde fossiler, netop derfor er stedet populært blandt børnefamilier.

Kalvehave Labyrintpark

Labyrinter for de legesyge. Her kan alle være med, voksne som børn. Man kan konkurrere mod hinanden, eller løse opgaverne sammen. Yderst familievenligt og timerne vil flyve afsted. Kalvehave Labyrintpark er en stressfri zone og en fantastisk legeplads for alle.

BonbonLand

Forlystelser, sjov og oplevelser for børn i forlystelsesparken BonBonLand – fyldt med rutsjebaner og karruseller.

Gavnø Slot og slotspark

Besøg den smukke blomsterpark, oplev den nyrestaurerede gallerigang på slottet og prøv kræfter med trætopbanen Gavnø Go Fly.

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm er Næstved kommunes Kunsthal, en tidligere herregård i naturgrønne omgivelser. Stedet huser også Billedskolen Storstrøms Næstved afdeling samt Talentskolens Kunstlinje og forfatterlinje.